Tonys glasservice logo
image1

Glassoorten

Floatglas
Floatglas is de gebruikte naam voor gewoon glas in de bouwindustrie, het glas wordt universeel standaard gebruikt.
Dubbelglas
Dubbele beglazing bestaat uit twee deelvensters van glas, gescheiden door een dun laagje lucht. dit helpt tegen geluidsoverlast van buiten en vermindered warmteverlies.
Draadglas
Draadglas wordt gebruikt voor brandpreventie (maximaal 25 minuten).
Veiligheidsglas
Door het combineren van meerdere lagen glas en PVB-folie (en/of policarbonaat) en het toepassen van dikkere glasplaten, kan glas ook als beveiliging dienen. Bij het beveiligen door middel van glas zijn vier aspecten te onderscheiden; doorgooibeperkend, doorbraakvertragend, kogelwerend en explosiewerend.
Hardglas
Dit soort glas is vijf keer sterker dan gewoon glas en wordt gebruikt voor extra veiligheid.
Brandwerend glas
Normaal floatglas breekt bij een brand al zeer snel. Bij een brand ontstaat er een temperatuurverschil tussen het glasoppervlak en de glasranden. Het gevolg hiervan zijn thermische spanningen in de ruit. Wanneer de thermische spanning te groot wordt, ontstaat er een breuk. Voor floatglas is dit bij een brand al binnen ongeveer 1 minuut het geval. Derhalve zal het glas allerlei bewerkingen moeten ondergaan om brandwerende eigenschappen te krijgen.
Spiegelglas
Spiegelglas kan worden aangebracht op elk oppervlak in het huis, en zorgt voor een lichte en luxueuze uitstraling.
Keukenwanden
We kunnen glaswanden voor keukens maken, dit kan gedaan worden in verschillende kleuren en is speciaal gemaakt om warmte te weerstaan.
Glas-in-lood
Glas-in-lood is beschikbaar in een breed scala aan kleuren.